Wet Koop op Afstand

Wet Koop op Afstand
Wet Koop op Afstand / Retourneren
In onze webshop staat bij ieder product aangegeven of het wel of niet een standaard product is.
Bij (ver)koop op afstand is er geen fysiek contact tussen de koper en de verkoper en het product. Om u als consument extra bescherming te bieden, is er wettelijk bepaald dat u een bedenktijd (zicht termijn) heeft van veertien werkdagen op producten die u koopt via internet, e-mail, postorderbedrijf, telefoon, bestelbonnen of fax. Die veertien werkdagen gaan in na ontvangst van het product.

Uitzondering daarbij zijn: etenswaren, tijdsgebonden producten (tijdschriften, gereserveerde kaartjes voor een concert) medicijnen en in opdracht vervaardigde producten (zoals dakpanplaten, dakplaten, wandplaten, profielplaten en speciaal zetwerk) Standaard producten zoals schroeven (complete dozen), doorvoeren, eindkapjes, nokstukken (halfrond of vlak met 130 graden hoek), gevel stukken (130 graden versie), kilgoten (130 graden versie) en windveren (standaard versie) kunnen wel geretourneerd worden.

Retourzendingen die worden ontvangen (ruim) na de termijn van 14 dagen worden niet vergoed. Hetzelfde geldt voor artikelen waarvan de verzegeling is verbroken, voor artikelen die niet in onberispelijke (lees: verkoopbare) staat verkeren en artikelen die sporen van enig (ondeskundig) gebruik vertonen (bijvoorbeeld krassen) Aangebroken dozen schroeven worden NIET teruggenomen. Denk hierbij ook aan de toestand van dozen en ander verpakkingsmateriaal.

Het is bij terugzending van artikelen altijd aan te raden om eerst contact met ons op te nemen, bijvoorbeeld wanneer een artikel naar uw idee niet juist functioneert of mankementen vertoont. We kunnen u wellicht extra uitleg of tips verschaffen om het artikel correct te laten functioneren waardoor terugzending voorkomen kan worden. Kosten voor ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde zendingen worden verrekend met het terug te storten aankoopbedrag.