Felsklikplaten Monteren

Felsklikplaten monteren
Metalen felsklikplaten van aluminium of staal. Wat onze platen zo bijzonder maakt is onze aandacht voor techniek, kwaliteit en esthetische details. Volg de regels van de installatie in deze handleiding om zo de komende jaren van het product te genieten.
Controleer de dak geometrie door het meten van de lengte van de diagonalen . Als ze niet identiek zijn , betekent dit dat het dak is vervormd . In een dergelijk geval kunnen kleine verschillen ( 20mm ~ 30mm ) worden genivelleerd door een windveer en zetwerk. Grote verschillen moeten worden gecorrigeerd voordat de panlatten geplaatst worden. Het is ook belangrijk om de dakhelling hoek controleren. De dakhelling moet minstens 8 ° zijn. Indien minder dan 12 ° : installeer een speciale afdichting op de dwarsvoegen van het paneel.

Voordat u begint, bereidt geschikt gereedschap voor: een meetlat, een zaag (alleen een handzaag ), een knabbelschaar, een boormachine met traploze snelheidsregeling, een rubberen hamer, een krijt koord, dakbedekking nijptang, geschikt schoeisel met een rubberen zool.

Gebruik een hoogwaardige ademende folie (membraan), verkrijgbaar bij Nautracom. Ademende folie zorgt voor een goede luchtcirculatie en afvoeren van de gecondenseerde damp naar de goot. Goed geïnstalleerde ademende membranen zijn een garantie voor vochtvrije zolderkamers. Bij het installeren van een laag waterdamp permeabiliteit membraan, vergeet niet om een ​​kloof tussen het membraan en de thermische isolatie van de zolder (minstens 20 mm) te laten.
De luchtspleet vermindert de condensatie van waterdamp op de zolder in het geval van plotselinge temperatuur sprongen en voorkomt het opwarmen als gevolg van hete platen in de zomer. Folie/membraan is niet bestand tegen UV-straling en chemische stoffen, zoals olie uit een kettingzaag. Afhankelijk van de fabrikant en het type membraan, dient de dakplaat te worden gemonteerd binnen maximaal 2 weken.

Het membraan wordt gelegd in horizontale strepen. Start van de bodem van de dakhelling.
Het is mogelijk om de platen te installeren op een structuur gemaakt van latten en tengellatten . Installeer eerst de dakbaan folie met tengellatten. Bevestig vervolgens de panlatten op de tengellatten op een afstand van 250mm . 32mm x 70mm latten worden meestal gebruikt . Laat de folie laag op de eerste panlat niet weg bij het installeren van de dakpanelen met naden.

Geen slijpmachines gebruiken om de metalen platen (bijv. haakse slijpmachines )De snelle stijging van de temperatuur zal de organische en galvanische lagen schade brengen. Bovendien: de warme spanen beschadigen de verf.
Controleer de geometrie van het dak voordat u probeert te installeren. Installeer eerst de dakgoten en de dakrand.

De eerste metalen plaat installeren
Start de installatie van de metalen platen van de uiteinden van het dak (links of rechts). Het is zeer belangrijk om de eerste plaat op de juiste hoek op het dak te leggen. Het is moeilijk om verdraaiing te corrigeren. Bevestig de eerste metalen plaat aan de onderconstructie met de schroef geplaatst in het eerste onderste gat. Pas daarna de plaat precies tegen de dakrand en installeer de overige schroeven.

Het installeren van de volgende metalen platen
De volgende platen zijn bevestigd aan de vorige met de snap-on lock. Overlap de volgende plaat op de vorige en stevig aandrukken. De snap-on wordt vergrendeld op de gehele lengte van boven of naar beneden. Installeer de opeenvolgende platen loodrecht op de dakrand lijn.
Plaats de schroef altijd in het midden van de bevestigingsgaten . Vergeet niet om wat speling te laten, zodat de platen kunnen bewegen tegen de schroef. Het is van cruciaal belang, omdat metalen dakbedekking groter en kleiner worden door thermisch uitzetten/krimpen. Te strak schroeven kan dan een probleem opleveren. Schroef het einde van de metalen platen aan de onderconstructie met schroeven afstand van elkaar elke 250mm.

Slotopmerkingen
Zodra het dak werk klaar is, reinig het dak van metaaldeeltjes en metalen puin. Elke metalen element die wordt achtergelaten op het dak kan corrosie centra creëren. Gebruik bij voorkeur een zachte borstel die geen krassen veroorzaakt. Bij het lopen op het dak, draag zachte schoenen/laarzen en stap niet op de opstaande randen. Krassen ontvetten en coaten met bijwerkverf. Gebruik geen spuitverf. Bij dakbedekking met verticale naden is het normaal dat er een bolling van de platen zichtbaar is en kan zich voordoen onder bepaalde weersomstandigheden (bijv. bij sterke wind) met hoorbare rimpeling van de bladen. Dit heeft geen invloed op de waarde van het product, omdat deze voortvloeit uit de eigenschappen van materiaal en van de verticale naden methode.

Onderhoud
Onder normale omstandigheden, inspecteer het dak ten minste een keer per jaar. Verwijder eventuele verontreinigingen die vocht binden, zoals vuil, bladeren, etc.