Regenwatersysteem monteren

Regenwatersysteem monteren
Montage tips van ons stalen regenwater systeem. Gemaakt van SSAB Prelaq staal met aan beide zijden een 35 mµ Polyester coating. Hierdoor blijft ons regenwatersysteem gedurende lange tijd esthetisch en functioneel.

Leg voordat u aan de montage begint eerst een aantal zaken zoals gereedschap klaar. Een metaalzaag, boormachine, krijt, markeerstift, zuurvrije siliconenkit en kijk voor de zekerheid na of u alle benodigde onderdelen van ons regenwatersysteem heeft.De goten moeten op afschot naar de afvoerpijp gelegd worden. De minimum afschot hoek is minstens 3 - 5 mm per meter lengte van de goot. Ondersteun de goot met de juiste hoeveelheid gootbeugels en eventueel interne verstevigingsbeugels. Hierdoor is de goot beter bestand tegen bijvoorbeeld de grote druk van een opgestapelde sneeuwmassa.

Vergeet niet om, nadat u alles geïnstalleerd heeft, alles goed schoon te maken. Eventuele knipresten of staalsplinters kunnen gaan roesten en ook de coating beschadigen. Uw regenwatersysteem gaat dan minder lang mee dan oorspronkelijk de bedoeling is.De juiste verdeling van goten en afvoerpijpen vindt u terug in onderstaand overzicht:

Installatie van de beugels:
Er zijn 2 verschillende types beugel, de Gootbeugel Klik en de Gootbeugel. De Gootbeugel Klik wordt vaak toegepast op een muurplank, vaak bij een al bestaand dak wat gerenoveerd moet worden. De ideale tussenafstand van deze Gootbeugel Klik is tussen de 450 - 550 mm. Probeer voor een fraai uiterlijk ze gelijk te verdelen. Doe dit voordat u begint met monteren. De Gootbeugel wordt vaak bij nieuwe daken toegepast. De beugels worden in de juiste hoek gebogen en vervolgens op de dakspanten gemonteerd. Let er op dat u dit dus doet voordat u met de eventuele montage van dakpanplaten begint. Als de beugels eenmaal hangen kunt u nadat u klaar bent met het dak verder gaan met de montage van het regenwatersysteem.Installatie van de regengoot naar pijp verbindingsstuk:
Maak op de gewenste plek een gat in de goot. Maak de opening ongeveer net zo groot als de pijp. De diameter van die opening bepaalt namelijk de snelheid waarmee het water van de goot naar de pijp weg kan stromen. Vouw de opengesneden flapjes van de goot naar beneden in de kop van het verbindingsstuk. Bevestig het verbindingsstuk aan de voorkant van de goot en vouw vervolgens de 4 "vingers" aan de achterkant om de goot. Zie de afbeelding.Vergeet niet om nadat u de gehele goot heeft geïnstalleerd om aan beide uiteinden een eindkapje te plaatsen. Het eindkapje kunt u het beste afdichten met een beetje siliconen kit. Hierdoor zult u geen last hebben van regenwater dat naar beneden drupt op plaatsen waar dat niet de bedoeling is.

Installatie van de regenpijp:
Nadat de regengoot is bevestigd kunt u beginnen aan de regenpijpen. Deze eerst even los aanpassen, kijken of alles qua maat en lengte past. Teken de bevestiging plekken van de pijpbeugels vast af. Op deze manier heeft u de juiste plek en werkt het makkelijker als de regenpijp aan de kant ligt. Met de verkrijgbare bochtstukken kunt u op heel veel verschillende manieren bochten zonder moeilijk laswerk creëren. Let er wel op dat alle regenpijp onderdelen een boven- en onderkant hebben. Daardoor passen ze makkelijk in elkaar en wordt ook de juiste stroming van het water niet onderbroken.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice, via telefoon/email of de Webshop online helpdesk